keskiviikko 9. marraskuuta 2011

Puuhelmet


Tänään syntyi taas vuorostaan koruja. Aamupäivällä kävin paikallisessa Sinooperissa ostamassa korutarvikkeita, ja heti tietysti piti päästä tekemään (siinä se suunniteltu siivouspäivä sitten kuluikin; kaupungilla ja näpräillessä).

Tarvikkeet:
- erivärisiä ja -kokoisia puuhelmiä
- nahkanaru-jäljitelmää 5m
- sakset

Aluksi leikkaa naru (5m) neljään saman kokoiseen osaan. Pujota suuri helmi kaikkien neljän narun läpi ja tee tiukka solmu kuvan mukaisesti. Leikkaa ylimääräiset päät pois.


Seuraavaksi pujota kolmeen naruun erikokoiset helmet ja jätä yksi naru tyhjäksi. Tee solmu. Jatka samalla tavalla lisäämällä aina kolme helmeä ja tekemällä solmu niin kauan kunnes koru on haluamasi mittainen. Älä tee viimeisten helmien jälkeen enää solmua.Viimeisten helmien jälkeen päätellään työ solmimalla lenkki korun päähän. Lenkin tulee mahtua korun alussa olevan helmen yli, näin syntyy korun lukko.


* * *

Samalla kun aloin näitä koruja tekemään, niin korjasin veljeni kaksi kaulakorua, jotka hän toi minulle joskus korjattavaksi.


Osa helmistä oli mennyt hukkaan, joten piti laittaa omia helmiä tilalle. Toisesta korusta piti myös vaihtaa nauha. Vasemmanpuoleiseen lisäsin lukon viereen kymmenen pientä helmeä molemmin puolin, lisäksi laitoin keskellä korua muutaman kultaisen helmen. Toivottavasti on sopivan mittainen, kova pujottaminen oli noin pienissä helmissä :)


6 kommenttia:

 1. Voi kun kauniita helmiä. Kiva "röpöläinen" pinta. Ja hienosti olet nuo värit yhdistänyt :)

  VastaaPoista
 2. Tuo puuhelmikoru on kyllä hieno! Olen samalla tyylillä tehtyjä nähnyt aiemminkin ja kehuvat, että ovat nopeita tehdä. Lopputulos on tosi näyttävä ja tuota nyöriäkin minulla on varastossa metrikaupalla, joten josko vaikka joulupukin pussiin tuollaisia tekisi.

  VastaaPoista
 3. Kauniita helmiä olet tehnyt.♥

  VastaaPoista
 4. Mä oon niin ilonen et löysin sun, todellisen käsityöihmisen, blogin. Ihania juttuja olet tehnyt <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Ihanaa kuulla :) Tervetuloa vaan seuraamaan!

   Poista

Iso kiitos kommentista! ♥ Jos kommenttiboksia ei näy, niin sivun päivittämisen pitäisi auttaa :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...