tiistai 8. marraskuuta 2011

Heijastinkuutio

Muutamia uusia lukijoita näemmä tullut, ihanaa! Lämpimästi tervetuloa, te pidätte tätä blogia pystyssä :)


Tänään punoin siis heijastinnauhasta kuution, jonka ohjeen löysin askartelulehti Ihana:n numerosta 3/2011 SYKSY (mallin on suunnitellut Kauhavan Kangas-Aitta Oy, Silja Palviainen.) Voin ihan alkuun sanoa, että tosi epäselkeät ohjeet oli lehdessä, tai ainakin itselläni ole hankaluuksia seurata niitä. Kuvalliset ohjeet olis ollu tosi kivat, kun oli kuitenkin ihan vieras asia itselle tämä punonta. Monen yrityksen jälkeen, kun en millään saanut onnistumaan, niin lähdin itse vääntelemään ja kääntelemään nauhoja, ja sain kun sainkin juonesta kiinni! 

Laitan tähän postaukseen jonkinlaisen omakutoisen ohjeen, mutta en takaa että kukaan saa siitä mitään selvää. Oli niin hankalaa itsekin pysyä perässä, niin yritä siinä nyt sitten vielä tehdä ohjetta muille :) Mutta yritän kuitenkin! 

Tarvikkeet:

-50cm heijastinnauhaa
-vahvaa lankaa ripustimeksi
-sakset

-heijastimen sisälle voi myös laittaa jotain täytettä, kuten vaahtomuovia.


Itselläni oli Apteekista ostettua 3,5cm leveää heijastinnauhaa.
Leikkaa rullasta 50cm pätkä.

Aluksi leikkaa heijastinnauha kahtia, jolloin saat kaksi  1,75 cm paksuista kaistaletta. (Tällöin heijastinkuution läpimitaksi tulee n. 2,5cm)

Taivuta nauhat kevyesti keskeltä kahtia ja pujottele ne kuvan mukaan. Tässä työ on käännetty edellisestä kuvasta, tältä sen pitäisi näyttää tässä vaiheessa. Näin päin punontaa oli mielestäni paljon helpompi tehdä, vaikka lehdessä neuvottiin toisin.


Seuraavaksi tiivistä nauhat toisiinsa. *Pujota 1. nauha parinsa alta ja sitten 2. nauha oman parinsa yli. Aseta nauhat siten, että 1. nauha kuljee 2. nauhan yli*.
Toista *-* vielä 3 kertaa (itse taisin, tehdä neljäkin kertaa..(??).


Kuutio alkaa muodostua, kun aiemmat punokset kääntyvät työn edetessä alas taaksepäin.

Seuraavista vaiheista en saanut otettua kuvia kun pähkäilin kovasti itsekin, että mites tässä nyt kuuluu tehdä. Mutta kyllä se lopussa mudostui sitten ihan itsestään kun vähän näpräsi :)
Tässä vaiheessa lisää siis halutessasi täyte, itse tein työtä niin pitkään, että punosta meni jonkinmatkaa aimman punoksen päälle, niin että syntyi ns. kerrostumaa. Kuutiosta tuli samalla vahvempi, eikä täytettä tarvittu.

Pujota nyt yhteen kulmaan ripustin, tee lankalenkin päähän reilu solmu ja jätä se kuution sisään. (kuvassa valmiissa kuutiossa itsellä ei vielä ripustinta, laitoin jälkikäteen, mutta ei ollut kovin järkevää)

Muotoile ja tiivistä kuutio lopulliseen muotoonsa. Pujottele nauhojen päät lopuksi aiemman punoksen sisään punosten mukaisesti. Katkaise nauhojen päät kapeakärkisillä saksilla aivan nauhan reunaa pitkin.Tässä vielä valmis heijastin työn touhussa :)

6 kommenttia:

 1. Tosi hieno! Heijastimet (kuten viimeisimmästä blogikirjoituksestani voi huomata) kolahtaa muhun aina :D! Taitaa olla tehokkaampi tuollainen 3D-heijastin kuin sellainen lituska!

  VastaaPoista
 2. Upea!! Tosin en päässyt loppuun asti ohjeillasi... pitänee metsästää jostain alkuperäinen ohje ja soveltaa sinun ohjeittesi mukaan sitä. :)

  VastaaPoista
 3. Tää oli kyllä kiva idea!

  VastaaPoista
 4. Tosi hauska heijastin! Voisi kelvata miehillekin takkiin roikkumaan. :)

  VastaaPoista
 5. Voi kuinka kauniita töitä !! Ihanasti kuvitettu ohje !!

  VastaaPoista

Iso kiitos kommentista! ♥ Jos kommenttiboksia ei näy, niin sivun päivittämisen pitäisi auttaa :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...