sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Kulho vanhasta vinyylilevystä


Tämäkin asia on jo pitkään poikinut mielessä ja on ollut tarkoitus kokeilla millaisia kulhoja saa aikaan vinyylilevyistä. Joskus tällaisen olen netissä nähnyt, mutta en kyllä millään enää muista mistä idean poimin.

Vinyylilevyjä en tietenkään omistanut, joten lähdin ensin niitä kirpparilta metsästämään. Niitä olikin siellä melkoisesti myynnissä ja huomasin myös että eri myyjät pyysivät hyvin eri hintoja. Kalliimmat olivat 25€ kipale! Ehkä ne kuitenkin olivat joitain keräilykappaleita tai harvinaisempia, mutta minulle kelpasi ihan 1€ levyt :)

Tällaisen kipposen valmistamiseen tarvitset:
- vanhan vinyylilevyn
- uuninkestävän tölkin tai vastaavan
- astian, jossa muotoilla kippo
- käsineet
- uunin, uunipellin ja leivinpaperia


Aluksi laitoin uunin lämpiämään n. 120 asteeseen. Sitten asetin uuninkestävän tölkin pellille ja tölkin päälle vinyylilevyn, niin että tölkki oli keskellä levyä.


Kun uuni oli lämmennyt, laitoin pellin uuniin ja odotin kunnes levy oli pehmentynyt, niin että reunat oli kääntyneet kunnolla alas päin. Annoin levyn olla uunissa ehkä 2 minuuttia.

 ilme xD

 odottelua ja levyn vahtimista :)

Tämän jälkeen laitoin käsineet käteen (ja vielä varoiksi uunikintaat) ja otin pellin pois uunista.


Sitten seuraavaksi saa olla nopea, koska levy jähmettyy tosi äkkiä! Otetaan käsineet kädessä (levy on kuuma!) sekä levy, että sen alla olevan tölkki ja siirretään ne ylösalaisin "muotoilu"astiaan. Sitten otin tölkin pois ja pikapikaa vääntelin vinyylilevykulhon reunat haluamani muotoisiksi.

 
Kun olin saanut reunat muotoiltua, niin painoin vielä hetken kulhoa pöytää vasten, jotta pohjasta tulisi tasainen.

 
Sitten annetaan kulhon jähmettyä loppuun asti, jonka jälkeen sen voikin ottaa pois astiasta.Tein näitä nyt kolme, ja olisin tehnyt enemmänkin (oli tosi kivaa hommaa!), mutta ei nyt juuri ole näillekkään kaikille käyttöä ihan heti kun en viitsi joka paikkaan näitä tunkea :D Vaikka tykkään kyllä että näistä tuli aika kivoja :) Näitä voi sitten pitää vaikka karkkitarjoilukulhoina tai laittaa vaikka hiekkaa pohjalle ja kynttiläastiana käyttää tai mitä nyt keksiikään! :) Mutta kokeiltaa ihmeessä, oli tosi kelppoa ja hauskaa!

6 kommenttia:

 1. Ihan sikamagee idea! Mäkin lähden kyllä metsästään vinyylilevyjä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo lähe ihmeessä! Noi on kyllä tosi kivoja :)

   Poista
 2. Minä näin jossain toisessakin blogissa tämän saman ohjeen. Pitäs varmaan itsekin uskaltautua kokeilemaan. :) Ainakin kivoja joululahjoja sais nuista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo parissa blogissa mäki oon tähän törmännyt, ja vihdoin sain aikaseks tehä :) Suosittelen kokeilamaan, oli meinaan kivaa hommaa ja helppoa :)

   Poista
 3. Huippuja! Ja kierrätys kunniaan ennen kaikkea! :)

  VastaaPoista

Iso kiitos kommentista! ♥ Jos kommenttiboksia ei näy, niin sivun päivittämisen pitäisi auttaa :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...