maanantai 22. elokuuta 2011

Kätevä muovikassipussi


Nyt sain vihdoin aikaiseksi tehdä pussin muovikasseille! Kun meillä ei yksinkertaisesti ole sopinut minnekkään kaikki kaupasta tulleet muovikassit vaan ne on lojunut milloin missäkin, joten nyt vihdoin niille on oma paikka, jeij!

Alunperin ajattelin olla ekologinen ja tehdä pussin vanhasta miesten paidan hihasta, mutta koska sopivaa paitaa ei löytynyt, niin teinpäs sitten ihan uusista kankaista. Ensin tein tämmöinen ihan simppelin oman ohjeen mukaan, kovin yksinkertaisen siis:


 Ensin leikkasin summamutikassa sopivan kokoisen palan kankaasta ja ompelin saumat.


Seuraavaksi ompelin kankaan putkiloksi, jättäen kankaan päällipuolen sisälle.


 Sitten leikkasin kuminauhoille pienet kolot moleenpiin päihin pussia


 Kuminauhan pujotin tylppäkärkisen neulan kanssa, myös hakaneula on tässä kätevä.


 Lopuksi kiristin kuminauhaa sen verran, että muovipussit pysyvät pussukassa sisällä, mutta ne saa sieltä myös vaivatta vedettyä ulos.


Ja tadaa, tässä yksinkertainen pussukkani. Lisäsin vielä nauhan josta pussin saa roikkumaan ja piirsin kangasväritussilla tekstin.

Mutta kuinkas ollakkaan, heti seuraavana päivänä menin kirjastoon ja lainasi sieltä kivan kirjan Sisusta ja uudista kankailla (Malin Larsson & Anna Jeppsson). Ja olihan siellä sitten ohje muovikassipussin tekemiseen ja vielä paljon hienompi kuin minun surkea yritykseni! Täytyihän sitten heti tehdä uusi, kun kerran omani näytti nyt niin vaatimattomalta :) Tässä myös kirjasta skannaamani ohje tähän taidokkaampaan versioon ;)


 
Tämä toinen versio saa nyt sitten jäädä meidän keittöön roikkumaan, mutta nyt on sitten tämä ensimmäinen rumilus vailla kotia... Se saattaisi kyllä sopia veljeni kämpälle, täytyy nyt miettiä josko laittaisi pukinkonttiin... Hmmm...

Vielä kuva valmiista "vaativammasta" pussukasta:
3 kommenttia:

  1. Tulin vastavierailulle, kun olet arvontani aikana liittynyt blogini lukijaksi. Tyylikäitä molemmat toteuttamasi pussukat. Mukavaa syksyn odotusta!

    VastaaPoista
  2. Nättejä ja tarpeellisia! Aivan yhtä nätti on tuo omakin versiosi älä yhtään vähättele :)
    Minäkin tein oikein urakalla tuollaisia pussukoita varmaankin 15 vuotta sitten. Ompelin itselle ja myös lasten perheille. Sama pussukka on edelleen käytössä, mutta voisihan sitä ommella uuden ja päivittää sisustukseen sopivaksi.

    VastaaPoista

Iso kiitos kommentista! ♥ Jos kommenttiboksia ei näy, niin sivun päivittämisen pitäisi auttaa :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...