torstai 25. elokuuta 2011

Korupuu


Korupuu on ollut hakusessa jo jonkin aikaa, mutta en halua mitään torsoa, joita nykyään paljon on kaupoissa, eikä ole muutenkaan löytynyt sellaista joka miellyttäisi. Tulipahan sitten mieleen tehdä itse, ja oikein puu nimenomaan. Oksan etsiminen oli aluksi hankalaa, mutta etsinkin ensin vääränlaisesta maastosta. Synkästä metsästä ei löytynyt kuin suoria oksia, mutta kun menin kuivalle kallioiselle metsälle, siellä ne kiekuraiset oksat sitten olikin.

Kun sopiva kiukuraoksa oli löytynyt, niin piti etsiä sopiva alusta, johon oksa kiinnittää. Ei kannata valita mitään ihan kevyttä lautaa alustaksi, kun korujen paino sitten herkästi kaataa sen. Ensin porasin lankunpätkään porakoneella sopivankokoisen aukon. Sitten veistelin oksan tyveä sopivan kokoiseksi tekemääni aukkoon. Seuraavaksi vähän liimaa aukon pohjalle, ja sitten työnnetään tukevasti oksa sisään. Laitoin vielä varoiksi ruuvilla pohjan kautta oksan kiinni, jotta varmasti pysyy. Eipäs se sen hankalampaa ollut :) Tässä muutama surkea kännykkäkuva valmistumisvaiheesta:


Sitten valmis korupuu:

Mietin, että pitäisikö alusta maalata jollain värillä? Ruskea, valkoinen, musta, harmaa? Kuviollinen? Nyt se on vähän tuollainen tönkkö...

Nyt pitäisi vielä keksiä korvakoruille jokin hyvä säilytysratkaisu.. Niitä ei oikein tuohon oksille saa killumaan, mutta olen kyllästynyt niihin pieniin korvakorurasioihin ja oikeastaan minulla on kaikki korvakorut sikin sokin yhdessä rasiassa... Ideaoita?

7 kommenttia:

 1. Kiva idea. Nyt pitäis siis ilmeisesti lähteä metsäretkelle itsekin...

  VastaaPoista
 2. Mukavan näköinen korupuu.
  Hieno idea.

  VastaaPoista
 3. Kiva idea! Eikö noihin ohuempiin oksiin sopisi koukulliset korvakorut roikkumaan? Miten jos laittaisit muutaman kukan tai lehden, joihin voisit laittaa tapilliset korvakorut. :)

  VastaaPoista
 4. Ihana idea! Olen itsekkin miettinyt miten saisin omat koruni järjestykseen niin ettei niitä tarvitsisi aina kaivella kaikista rasioista. Kaupoissa olevat korutelineet eivät minusta tarpeeksi simppeleitä. Tämän tyylisen voisi kyllä itsekin tehdä. Kiitos ideasta! :)

  VastaaPoista
 5. Loistava idea. Tällainen täytyy näpertää itsellekin. Jotenkin heti tuli mieleen, että tekisi mieli suihkuttaa tuo koko komeus (jalusta + oksa) mustalla spray-maalilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se voisi myös olla hieno :) Jos itse nyt tekisin, niin tekisin alustaksi sementillä täytetyn pienen ruukun. Ja kannattaa katsoa, että oksa on aivan tasapainossa, oma korupuuni nimittäin kallistaa hieman toiseen suuntaan kun kun laittaa korut painoksi, niin meinaa keikata heti. Ajattelin fiksata sitä jossain vaiheessa painavammalla alustalla ja laittamalla oksan suorempaan :)

   Poista

Iso kiitos kommentista! ♥ Jos kommenttiboksia ei näy, niin sivun päivittämisen pitäisi auttaa :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...