maanantai 16. tammikuuta 2012

Puikkokotelo

Heipparallaa, täällä ollaan vielä elossa! :)

Inspis on taas palannut ja päässä muutama uusi idea, joita en malta odottaa päästä kokeilemaan! :) Yhden jutun sain tänään tekaistua, nimittäin säilytyskotelon kutimille. Idean sain tuossa ennen joulua yksiltä joulumarkkinoilta, joilla käytiin kiertämässä.

Puikot hukassa?Kotelo on hyvin yksinkertainen valmistaa, itse oman harkintakykyni mukaan kehittelin tämän valmistustekniikan, mutta voi olla parempiakin tapoja toteuttaa. Näin tämä minun putkiloni kuitenkin valmistui:

Tarvikkeet:
- kuviollista kangasta
- pari pahviputkiloa (mielellään vahvempaa kuin taloupaperirulla. Minulla tuo ohuempi on jäänyt sellaisesta siivousrättirullasta. Mutta koska toisen rullan tarvii olla suurempi, käytin siihen talousparirullaa, koska ei nyt tähän hätään löytynyt parempaa. Esim. elmukelmuissa ja foliorullissa taitaa olla aika vahva se rulla siellä pohjalla?)
- liimaa
- sakset


Ensiksi leikataan suurempi rulla (josta tulee kotelon kansi) puoliksi. Ylijäämäpalasta leikataan molempien rullien päihin pyöreät "kannet", jotka liimataan paikoilleen. Paina kansia paikoilleen kunnes ne ovat kiinnittyneet kunnolla ja anna kuivua rauhassa. -->


Seuraavaksi päällystetään rullien kansipäät kankaalla. Leikkaa pyöreät palat kankaasta niin, että kangasta jää noin 1 cm yli putkilon reunojen. Liimaa sitten kangas keskelle kantta. Leikkaa ylijääviin kankaan reunoihin halkioita, jonka jälkeen liimaa jäljelle jääneet läpät kiinni putkilon varteen. -->


Leikkaa nyt sopiva pala kangasta putkolon varren päälle, niin että jäljelle jää reilut varat. Levitä nyt liimaa putkilon varteen liimattujen läppien päälle. Aseta kankaan reuna oikea puoli liimapintaa vasten ja käännä sitten kangas oikein päin putkilon vartta vasten. Aseta kangas hyvin paikoilleen ja annan kuivua. -->


Levitä seuraavaksi putkilon varteen kauttaaltaan liimaa ja paina kangas paikoilleen. Käännä vielä sauma noin 1cm verran sisään ja liimaa myös saumakohta kiinni tiiviisti. -->


Nyt jäljellä on enää putkilon suun päättely. Liimaa jäljelle jäänyt kangas putkilon sisään siististi. -->


Samalla tavalla valmistetaan siis kotelon molemmat osat. Mikäli kansiputkilo on liian väljä, niin liimaa sisäpuolelle esim. wc-paperirullasta leikattu sopivan kokoinen  rinkulaputkilo, jotta kannesta tulisi tiiviimpi.

Valmis kotelo näyttää tältä:


Täällä myös paljon lisää vinkkejä, miten wc-/talouspaperirullia voi uusiokäyttää.

Hyvää alkanutta viikkoa! Kiva kun kävit :)

10 kommenttia:

 1. Mukavaa säilyttää puikkoja tuossa kotelossa...ja kiva kun laitoit ohjeen, jospa joskus saisin aikaiseksi puikoilleni puikkokotelon:-)

  VastaaPoista
 2. Voihan vautsi! Nyt harmittaa, etten neulo! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voihan tollaseen tunkea jotain muutakin, tai sitten sun täytyy vaan alottaa sekin harrastus ;D

   Poista
 3. Kiitos hyvästä vinkistä ja ohjeesta! Tein juuri samanlaisen ja sinun ohjeillasi onnistui vallan mainiosti! juuri tämmöistä olin tarvinnutkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa että tartuit ohjeeseen! Tuo oli kyllä tosi tarpeellinen itsellekkin :)

   Poista
 4. Kiitos tästä vinkistä! Tulipa hyvännäköinen puikkoputki!!

  VastaaPoista
 5. Kiva idea!:) Itse ajattelin tuunata pringles-purkkeja puikkojen säilytykseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Joo mäkin oon kerännyt pringles purkkeja, josko niistä keksisi jotain tuon tapausta :)

   Poista

Iso kiitos kommentista! ♥ Jos kommenttiboksia ei näy, niin sivun päivittämisen pitäisi auttaa :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...