torstai 27. lokakuuta 2011

"Taiteiluni" elämänkaartaYhdestä erittäin rakkaasta harrastuksesta en ole pitkään aikaan laittanut tänne mitään. Nimittäin piirtäminen ja maalaminen on todella lähellä sydäntä. Jostain syystä se on nyt jäänyt vähän taka-alalle, kun on ollut niin kiirettä koulun kanssa. Helpompi aloittaa vain jotain pienempiä näperrystöitä, jotka saa nopeasti pois alta. Jos kerran piirtämään/maalaamaan alan niin siihen kuluukin sitten pitempi siivu aikaa, ja silloin en kyllä raaski jättää työtä kesken ennen kuin se on valmis.

Olen pienestä asti pitänyt paljon piirtämisestä, löysinkin juuri yhden vanhan piirrustukseni, jonka olen tehnyt 8-vuotiaana:


Olen ollut aika lailla keskivertoinen piirtäjä pienenä, mutta en mitenkään erikoinen. Koulussa tosin olen aina saanut hyviä arvosanoja kuvaamataidosta, mutta mahtaako siitä oikeasti kukaan huonoja saadakkaan?

Enemmän kiinnostuin piirtämisestä ylä-asteella, jolloin aloin piirtää ensimmäisen kerran vapaa-ajalle, sitten lapsuuden. Aluksi piirsin animehahmoja, joista tässä muutama (anteeksi huono kuvalaatu):


Kun animehahmoista pääsin irti, niin aloin kokeilla ihan oikeiden ihmisten piirtämistä. Aluksi piirsin julkkisten kuvia, koska netistä löytyvissä kuvissa on usein hyvin esillä valot ja varjot. Myöhemmin uskalsin alkaa piirtää jopa ihmisiä lähipiiristä ja olenpa muutaman tilauspiirroksenkin tehnyt! Tässä ihka ensimmäiset kokeiluni realismia tavoittelevista henkilöpiirroksista (plus yksi "siluetti"-kuva):


Eiväthän ne ihan tunnistettavissa ole, mahdatteko edes arvata ketä esittävät? :) Kaikki siis julkisuuden henkilöitä.
Tosiaan uudempia piirustuksia katsottavissa aikaisemmissa postauksissani täällä ja täällä.

Piirrustusten ohella olen innostunut myös maalaamisesta. Uudempia maalauksia katsottavissa myöskin täällä. Tässä vain muutama aikaisemmin julkaisematon työ (kaikki ihan alkuaikoina maalattuja, paitsi oranssi keltainen puu-trio on vähän uudempi):
Tässäpä näitä. Harmittaa kyllä kun on tämä harrastus jäänyt tänä vuonna vähän taka-alalle, ja mahtaako nyt olla lähitulevaisuudessa yhtään enempää aikaa kun opinnäytetyökin painaa päälle... Noh, ainakin ensi kevään jälkeen lupaan itselleni, että jatkan taas tätäkin harrastusta! Vaikka nyt ennen joulua on kyllä odotettavissa pari kuvaa jotka olen luvannut piirtää, katsotaan nyt saanko edes ne aikaiseksi :)

8 kommenttia:

 1. Oletpas aivan hirmuisen taitava! Tykkään erityisesti ensimmäisestä ja kolmannesta animepiirustuksesta, siluetista ja muumipeikkoniiskuneiti-kuvasta! Upeita!

  VastaaPoista
 2. APUA... kyllä on upeita teoksia.
  Sinun on pakko tehdä paljon lisää , tuollaisia :))

  VastaaPoista
 3. Hyvvää iltaa kammarista ! Hienosti kyllä piirrät...Meikäläinen vielä siellä jossain kakkosluokalla, vissiin se naivismi minun juttu :)

  VastaaPoista
 4. Taitava olet piirtämään, upeita kuvia!

  VastaaPoista
 5. Upea tuo värikäs puutaulu sarja. Aivan ihana.

  VastaaPoista
 6. Taitava olet! Miekin piirsin paljon varsinkin yläaste-ikäisenä. Nyttemmin jäänyt vähemmälle. Eläimiä tykkään piirtää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Joo minullakin on aika kausittaista, välillä tulee piirreltyä paljonkin ja välillä pitkiä taukoja :)

   Poista

Iso kiitos kommentista! ♥ Jos kommenttiboksia ei näy, niin sivun päivittämisen pitäisi auttaa :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...