torstai 22. elokuuta 2013

Leivonnaisohjeita


Edellinen kirjoitus huhtikuussa. Huhtikuussa!? Oonpas ollut hävyttömän saamaton.

Tosiaan viimeiset kaksi vuotta (lukuunottamatta kuluvaa kesää) on ollut tosi stressaavaa koulun suhteen. Valmistua piti alunperin viime vuoden toukokuussa, mutta sitten se venyi opparin ja parin typerän tehtävän ja yhden kurssin vuoksi. Oppari ehkä oli kuitenkin se isoin juttu, jota en millään meinannut saada tehtyä. Onneksi otin itseäni viime tammikuussa niskasta kiinni ja lähdin sitä työstämään. Ja vihdoin ja viimein viime toukokuussa nyt sitten valmistuin terveydenhoitajaksi/sairaanhoitajaksi! :) Huh, kyllä muuten tippui melkoinen paino harteilta. Voin sanoa, ettei ole tuntunut näin kevyeltä sitten pitkään aikaan. Vaikka tämä kesä onkin mennyt töitä tehdessä niin silti ei ole painanut takaraivaossa mitkään tekemättömät tehtävät tai muut. Ainoa juttu mikä nyt hiukan ressaa, on että työsopimus loppuu muutaman viikon kuluttua, eikä vielä jatkosta ole tietoa. Ja itse olen aina ollut siinä käsityksessä, että sairaanhoitajille pitäisi olla paljon töitä tarjolla. Mutta mitä kuulenkaan! Juuri eräs työkaverini oli kysellyt töitä keskussairaalasta, ja kuulemma siellä ei ole töitä tarjolla vaan työpaikkoja vähennetään!? Anteeksi mitä. Hoitajista pitäisi olla pulaa, mutta silti töitä ei saa. Meilläkin on töissä nyt jatkuvasti pulaa hoitajista, mutta silti ei voida uusia sopimuksia. Justiinsa joo...

No mutta, tämän blogin ei nyt ole tarkoitus luisua kuitenkaan itsensä purkamiskanavaksi, joten keskityn nyt olennaiseen. Tässä pari leivonnaisohjetta, joita ollaan tehty tuossa jossain kohtaa alkukesää, mutta on jäänyt julkaisematta. Oma lemppari (yllätys yllätys, kun juustokakkujen rakastaja olen...) on tuo pinkki kakkuus.


Jos aloitetaan vasemmalta ylhäältä...

Tuosta kinuski-ihanuudesta en tosin voi ottaa kunniaan, koska se on leipomosta ostettu :) Mutta hyvää se oli, ja olihan siitä pakko kuva laittaa kun oli niin kaunis!


Seuraavaksi kuvassa näkyy mustikkamuffinssit, joiden ohje kuuluu näin:

3 kananmunaa
1½ dl erikoishienosokeria
3dl venhäjauhoa
2tl vaniljasokeria
50g voita
½dl kuohukermaa
50g taloussuklaarouhetta
50g mustikkamarmelaadia (paistonkestävää) (huom! minusta tätä oli aivan liian vähän, mustikka ei maistunut juurikaan, joten laittaisin enemmän)

kuorrutus:
2dl vispikermaa
200g sitruunanmakuista tuorejuustoa
mantelirouhetta koristeeksi

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita varovasti taikinan joukkoon vuorotellen kerman ja sulatetun voin kanssa. Lisää suklaarouhe ja mustikkamarmeladi. Laita taikina pursotinpussiin ja pursota massa amerikanmuffinsivuokiin. Paista keskitasolla (200 astetta) n. 15-20 min.


Sitten oma lemppari: Daim-vadelmajuustokakku:

Pohja: 
200g valinnaisia keksejä (itse käytin Dominoita ja Digestivejä sekaisin)
75g voita

Täyte:
4 liivatelehteä 
200g maustamatonta tuorejuustoa
1-1,5dl sokeria
2tl vaniljasokeria
2rkl kiuehuvaa vettä
2rkl sitruunamehua
2dl ranskankermaa
5dl vadelmia
1pss Daim-rakeita

Murenna keksit ja nypi rasva joukkoon. Sekoita ja levitä irtopohjavuoan pohjalle.

Liota liivatetta 5 min kylmässä vedessä. Sekoita sitruunamehu sekä paseeratut vadelmat tuorejuustoon. Lisää sokeri ja vaniljasokeri. Sulata liivate kiehuvaan veteen ja lisää ohuena nauhana tuorejuustoon. Lisää kerma ja 3/4  Daim-raepussista sekaan. Kaada vuokaan pohjan päälle, ja anna olla yön yli jääkaapissa. Loput Daim-rakeet voi asetella päälle koristeeksi.


Lopuksi savulohipiirakka, joka oli myöskin hyvää:

Pohja:
100 voita
6dl venhäjauhoja
200g creme fraiche

200g metsäsienituorejuustoa
2 kananmunaa
½dl maitoa
3dl juustoraastetta

Täyte:
1 purjo
400g lämminsavulohta
4rkl sitruunamehua
1 ruukku tilliä

Sekoita pohjan ainekset ja painele suos vuoan pohjalle. Sitten sekoita täyte-ainekset ja levitä päälle. Paista uunin alatalossa 200 asteessa n. 39 minuuttia.

14 kommenttia:

  1. Oih, tota vadelmajuustokakkua on tehtävä jouluna tytön 4v synttäreille! :)

    VastaaPoista
  2. Mä haluan tollasta Daim-vadelmajuustokakkua!! Näyttää niin herkulliselta :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sun täytyy tehdä, se oli hyvää! :P Sitä oli sillon mun valmistujaiskahveilla keväällä ainakin.

      Poista
  3. Mun on pakko tehä toi vadelma-daim juustokakku!!!
    Kiitos ihanasta postauksesta!!!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itsellesi kommentista ja kokeile ihmeessä :)

      Poista
  4. Menee hiukan ohi aiheen mutta mitä aineita luit lukiossa tulevaa alaasi ajatellen (lähinnä tarvitsitko pitkää matematiikkaa) ja kuinka kauan kesti koulutus terveydenhoitajaksi?:)Onko sulla jotain hyvää tai huonoa kerrottavaa alasta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tarvii pitkää matikkaa, lääkelaskut on tosi simppeleitä ja lyhyellä pärjää vallan hyvin :) pääsykokeissa ei ollut mitään matikkaan viittaavaakaan. Itse en edes ajatellut lukiossa oppiaineita alanvalintaperiaatteella, mutta bilsaa ja psykologiaa luin, joista varmasti on hyötyä. Niiden lisäksi tietysti suosittelen terveystietoa. Terkkariksi luetaan 4 vuotta. Terkkarin töitä en ole tehnyt vielä päivääkään, koska paikkoja ei ole auki ollut. Tosin terkkarin ohella kaikki valmistuu sairaanhoitajaksi ja niitä töitä on sitten tullut tehtyä. Onhan tämä välillä henkisesti raskas ala ja pitää tulla hyvin ihmisten kanssa toimeen, mutta kyllä itse tästä alasta pidänn (alkushokin jälkeen).

      Poista
  5. Nam, mikä herkullinen postaus:)Hyvää viikonloppua.

    VastaaPoista
  6. Oijoi :) Ihanan näköistä!

    VastaaPoista

Iso kiitos kommentista! ♥ Jos kommenttiboksia ei näy, niin sivun päivittämisen pitäisi auttaa :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...