torstai 14. kesäkuuta 2012

Flowers and fotos

Näin kesän alkaessa jää vähän (aika paljon) vähemmälle kaiken maailman näpertelyt sun muut. Ja koska en ole halunnut tehdä tästä mitään elämänkertablogia, niin on sitten jäänyt myös postaukset vähemmälle. Nytkään ei siis ole mitään sen kummempaa postausaihetta, kun että meidän terassille on vihdoin saatu kesäkukkasia!


Tähtisilmät on mun vakkarikukkia, näitä on jo kolmatta kesää meidän terassilla. Pari muutakin tähtisilmää pääsi kuviin mukaan...


Heikki sai molemmilta vanhemmilta valmistujaislahjaksi meidän terassille kalusteita, jotka tulivat kyllä niin tarpeeseen! Eihän meillä ennen siellä ollutkaan kun pari hassua eriparista auringonottotuolia. Nyt kelpaa istuskella.


Isossa pyöreässä ruukussa itää pikkuhiljaa auringonkukkia. Elokuussa pitäisi sitten olla kauniit kukat noiden pikkuisten taimien tilalla.


Varmaan joskus olen maininnut, että valokuvaus on yksi rakas harrastus meikäläisellä, ja toiveissa olisikin joskus saada hommattua vähän lisävarusteita tähän Canonin perusjärkkäriin. Ja tähän asti olen vain suurinpiirtein mututuntumalla kuvannut, mutta olisi tosi hienoa joskus päästä oikein kunnon oppeihin tässäkin asiassa. Ensi hätään ostin kuitenkin pari oikein hyvältä vaikuttavaa kirjaa. 


Näissä on sisällä paaaljon hyödyllistä ja käytännöllistä tietoa valokuvauksesta mm. lukematon määrä vinkkejä, mitä kannattaa ottaa huomioon kuvatessa esim. kukkia, kasveja, häitä, maisemia, urheilutapahtumia, liikettä, ihmisiä, eläimiä, kaupunkeja, sisä-/ulkokuvia yms.

Ensitöiksi harjoitteluun pääsi kukkien kuvaaminen.


Tästäkin aiheesta oli useampi aukeama asiaa, mutta muutama perusvinkki oli, että kukkaa ei kannata kuvata ylhäältäpäin, kuvatessa kannattaa zoomata mahdollisimman lähelle, ja niin että kukka täyttää lähes koko ruudun, kannattaa yrittää eristää kukka tai pieni kukkaryhmä erilleen muista kukista, jotta kohdennus on selvempi ja tarkempi. Kukkia kannattaa myös kuvata joko a) pilvisenä päivänä, b) heti sateen jälkeen tai c) aurinkoisina päivinä heti aamulla tai myöhään illalla. Vinkkinä oli myös, että sateen voi lavastaa käyttämällä suihkupulloa. Yksittäisiä kukkia kuvatessa kannattaa myös käyttää mustaa tai valkoista yksiväristä taustaa. 

Kirjassa oli tästä aiheesta lukemattomia muitakin vinkkejä, mutta en nyt rupea koko kirjaa tähän kopioimaan :) Loppuun pari nopeaa harjoitusfotoa:

Kukkien kuvaus mielummin alempaa kuin suoraan ylhäältä:


Sateen feikkausta. Mila työnsi myös nenunsa kuvaan:


Molemmissa kirjoissa kerrotaan paljon myös lemmikkien ja eläinten kuvauksesta. Tämä aihe (ja liikkeen kuvaaminen, josta on myöskin paljon asiaa) kiinnostavaa erityisesti, mutta näihin en nyt vielä ehtinyt sen tarkemmin vielä paneutua. Mutta paljon kiinnostavaa luettavaa näissä kirjoissa riittää! :) Jos viitsin, niin voin myöhemminkin joitain parhaimpia vinkkejä tänne laittaa.


Kuulemisiin (toivottavasti tiheämpään tahtiin kuin lähiaikoina)! ;)

4 kommenttia:

  1. Kivoja kuvia. :) Itsellänikin on kameran mukana tullut Canonin opas, mutta valokuvaukseen tekisi mieli perehtyä vielä paljon enemmänkin. Puutarhan kukista pitäisi myös ottaa pian kuvia - nyt kun sain näin hyviä vinkkejäkin!

    VastaaPoista
  2. Mikä Canon sulla on? :) Mun pitäs kans hankkii toho omaan vähä päivityst tai ostaa kokonaa uus parempi :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on Canon EOS 500D, onhan niitä paljon parempiakin mutta mä pärjään tolla toistaseks, tekis vaan kovasti mieli hankkia vähän noita lisäosia ;)

      Poista
  3. Ihanat koirat ja kiitos kuvausvinkeistä. Pääsispä joskus valokuvauskurssille..

    VastaaPoista

Iso kiitos kommentista! ♥ Jos kommenttiboksia ei näy, niin sivun päivittämisen pitäisi auttaa :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...