torstai 12. huhtikuuta 2012

Itsetehtyjä puuhaleluja koirille

Nyt jatketaan vielä toisen postauksen verran lemmikkilinjalla. Kun nyt kerran pitkästä aikaa otin ompelukoneen esiin noita edellispostauksen loimia varten, niin hurautinpa siinä samalla erittäin simppelin puuhalelun koirille, jonka tekeminen on jo muhinut mielessäni pidemmän aikaa.

Niin kuin sanoin, tämä on erittäin yksinkertainen tekele, mutta ainakin meidän koirat tykkäsi kovasti ja tämän äärellä vierähtikin tovi jos toinen :)

Tarvikkeeksi tarvitsee vain muutama erikokoinen neliönmuotoinen kankaanpala (mielellään melko vahvaa kangasta, ainakin alimmaisen palan kannattaa olla mahdollisimman jämäkkää). Lisäksi kannattaa huolitella rispaantuvat reunat, itse käytin vinonauhaa joka antoi myös kivasti pientä lisäjämäkkyyttä. 


Sitten vaan hurautetaan koneella kankaat yhteen ristinmuotoisella suoraompeleella. Sitten homma onkin valmis! En tiedä miksi tätä kutsua, mutta ristin sen nyt kätkömatoksi :)


Kangasjämien joukosta löysin myös käyttämöttämiä matonkuteita, joten solmiskelin samalla myös koirille tälläisen mustekalamaisen solmulelun:

Tarvitaan 10 pitkää pätkää matonkudetta. Jaa ne kahteen viiden narun ryppääseen ja aseta ristiin kuvan mukaisesti. Seuraavaksi tehdään vain kaksi kierrosta munkinnyöriä.


Kun kaksi kierrosta on valmiina, poimi jokaisesta neljästä haarasta yksi. Näistä neljästä yksittäisestä narusta aletaan tehdä omaa pienempää munkinnyöriä loppuun asti niin kauan kuin narua riittää.


Kun nyöri on valmis, tee samoin kaikille jäljelle jääneille narunipuille (kaikissa pitäisi olla neljä narua jäljellä). Sitten vetolelu onkin valmis.


Enemmän solmu/nyöri-malleja, joista tehdä leluja koiralle, löydät täältä. Jos kiinnostaa nähdä miten nämä tekemäni lelut toimivat käytännössä, niin kuvasaldoa leikeistä näet koirablogistani täällä. :)

7 kommenttia:

 1. kivoja leluja :) taidanpa tyttären lapsenmieliselle viisivuotiaalle huskypojalle tuon maton tehdä myöhästyneeksi synttärilahjaksi, ja mistäpä sen tietää vaikka meidän oma kohta kolmetoistavuotias vanha huskyherrammekin siitä innostuis ;)

  VastaaPoista
 2. Kivan nänköinen lelu! Vieläköhän meidän vanhaherra jaksaisi innostua köydenvedosta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuosta vetolelusta on tullut ihan ykköslelu meidän koirille, ne tykkää siitä valtavasti :) Kannattaa kokeilla ainakin! :)

   Poista
 3. Hei!
  Osaisitko arvioda kuinka pitkiä pätkiä noiden kuiteiden pitäisi olla?
  Näyttää hauskalta lelulta niin on pakko kokeilla. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kyllä yhtään muista/osaa sanoa, ihan vaan summamutikassa leikkasin jonkunmoiset pätkät ja aloin solminaan :) Aika pitkät tosin saa olla.

   Poista
 4. Hei saako ohjetta ja kuvia käyttää kiinanharjakoirien rotuyhdistyksen lehdessä? Lähde totta kaimainitaan.

  VastaaPoista
 5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Iso kiitos kommentista! ♥ Jos kommenttiboksia ei näy, niin sivun päivittämisen pitäisi auttaa :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...