perjantai 9. lokakuuta 2015

Neulottu (vauvan) peitto + joustavan päättelyn ohjevideo

Aloittelin pari viikkoa sitten neulomaan vauvalle villapeittoa, johon varasin kuusi kerää Isoveli-lankaa. Arvioin silmukoiden määrän sen verran kuitenkin väärin, että peitosta tulikin leveämpi kuin ajattelin, joten myös pituutta tuli jatkaa neljän kerän verran, eli lankaa kului yhteensä 10 kerää :) Ihan kivan kokoinen peitto tästä siis tuli, ainakin mahtuu vauva makoilemaan ja kääntyilemään, ja riittää hyvin myös ympärille kiedottavaksi. Kokoa työlle tuli siis 110cm x 95cm
 
  
Ohjeen tekaisin omasta päästä, tässä se pääpiirteittäin:
 
Tarvikkeet:
* koon 5 pyöröpuikot (80cm)
* 10 kerää Isoveli-lankaa
* virkkuukoukku & sakset
 
1) Luo 215 silmukkaa pyöröpuikoille.
2) Neulo oikein 18 kerrosta (peiton alaresori)
3) Aloita tästä lähtien aina uusi kierros 10 oikealla silmukalla (sivuresosit). Sen jälkeen 15 oikein, 15 nurin, 15 oikein, 15 nurin (ruudukko)... kunnes puikoilla on jäljellä enää kymmenen silmukkaa. Neulo nämä viimeiset 10 oikein (toinen sivuresori).
Palatessasi takaisin, aloitetaan taas 10 oikealla, sitten 15 nurin, 15 oikein, 15 nurin... kunnes taas 10 viimeistä oikein. Toista tätä vaihetta 20 rivin verran.
4) Nyt ensimmäinen ruuturivikkö on valmis. Seuraavaksi aloita taas jokainen rivi 10 oikealla silmukalla, jonka jälkeen ruudukon kuviot "vaihtaa paikkaa" eli nyt vuorostaan aloitetaan 15 nurin, 15 oikein, 15 nurin... ja viimeiset 10 taas oikein.
Palatessasi päin vastoin, eli: 10 oikein, 15 oikein, 15 nurin..... ja viimeiset 10 taas oikein. Näin taas 20 riviä.
5) toista vaiheita 3 ja 4 kunnes ruuturivikköjä on muodostunut 11 päälleikkäin, eli 220 riviä.
6) Kun ruudukko on valmis (+ ala- ja sivuresosit), tehdään vielä yläresori: Neulo viimeiset 18 kerrosta kaikki oikein.
7) Päättele työ joustavalla neuleella. (kts. ohje-video alla). Lopuksi päättele lankakerien vaihdosta jääneet silmukat solmimalla & pujottamalla päät virkkuukoukulla työn silmukoiden sisään.
 


 
Joustava päättely:
 
Joustava päättely tehdään ylivetopäättelynä, mutta ennen silmukan neulomista puikolle tehdään langankierto. Videolla joka toinen silmukka päätellään oikein, ja joka toinen nurin.1 kommentti:

  1. Voi kuinka kaunis, kelpais kyllä. Olen sun blogissa eka kertaa ja liityin lukijaksikin. Ois niin kiva jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujallekkin.

    VastaaPoista

Iso kiitos kommentista! ♥ Jos kommenttiboksia ei näy, niin sivun päivittämisen pitäisi auttaa :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...