keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Viilentävä froteeloimi koiralle

Varauduin jo etukäteen kuumaan kesään (parasta olis sitten tulla kans!;)) tekemällä koirille viilentävät froteeloimet. Molemmilla koirilla on melko paksu turkki ja kun suunnitelmissa on harrastaa niiden kanssa kesällä, niin välillä voi tulla sellaisia tilanteita, että joutuu oleskelemaan ulkona kuumalla ilmalla. Esimerkiksi agilityssa tms. voi joutua odottamaan vuoroa pihalla. Lueskelin nettiä ja monet ihmiset suosittelivat näitä froteeloimia koiran viilentämiseen. Idea on siis siinä, että loimi kastellaan kylmällä vedellä ja rutistetaan kuivaksi ennen päälle laittoa. Veden haihtuminen aiheuttaa viilentävän tunteen koiralle.


Laitan nyt jonkinlaista ohjettakin, vaikka kuvia en paljon jaksanut ottaa ompelun aikana. Jotain sepustusta nyt kuitenkin :)

Tarvikkeet (westie/sheltti-mallit):
- froteekangasta tai esim. vanha pyyhe
- kantti- tai vinonauhaa (itsellä meni yhteen takkiin n. 2,5m)
- tarranauhaa

Ensiksi leikataan palat. Itse en käyttänyt mitään varsinaista kaavaa, vaan sovelsin erilaisten koiran takkien ja mantteleiden kaavoja. Tässä alla leikkaamani osat. Huom! Kuvassa molempien koirien kankaat. Kankaat on kaksin kerroin, eli molemmat kyljet tulee yhdestä palasta, selkäosaa ei leikata irti. Tätä kuvasta puuttuu vielä maharemmit, mutta ne nyt voi olla ihan oman maun mukaiset ja kannattaa sovittaa varsinaista takkia ensin koiran päällä, niin osaa arvioida maharemmin pituuden ja kohdan johon sen ompelee :)


Kun palat on leikattu, ommellaan takin kaikkiin reunoihin vinonauhaa (rinta-osaan ei tarvitse ommella, koska ne ommellaan vielä yhteen). Vinonauha ommellaan myös maharemmiin. Tässä vielä melko huonoselkoista kuvaa vinonauhan ompelemisesta:Kun vinonauha on ommeltu, ompele loimen rintaosat yhteen nurjalta puolelta. Varmista ensin, että koiran pää mahtuu aukosta läpi :) Sitten ommellaan vielä maharemmi toiselta kyljeltä kiinni ja toiselle puolelle tarrakiinnitys.


Nyt loimet ovat muuten valmiit, sivuilta vain puuttuvat nimikirjaimet. Leikkasin ensin samasta vaaleansinisesta kankaasta kirjaimet molemmille kyljille ja ompelin sen kiinni tummansiniseen froteeseen. Kannattaa vasta tämän jälkeen leikata taustafrotee kirjaimen muotoiseksi. Lopuksi ompele valmiit kirjaimet haluamaasi kohtaan. Itse käytin sik-sak-ommelta kirjaimia tehdessä ja kiinniommellessa.Siinäpä ne sitten valmiina! :) Kesällä pääsee sitten testaamaan, että miten toimii.


12 kommenttia:

 1. Kiitos vinkistä :)! Täytyykin ommella tuollaiset jossain vaiheessa. Sinun nutuistasi tuli kyllä hienot :)

  VastaaPoista
 2. Onpas kiva idea. Täytyy laittaa korvan taakse:)

  VastaaPoista
 3. Vautsi! Ja sinäkö et muka osaa ommella!?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tossa on hei yks kappale vaan, ei ollu kovin hankala homma :D Mut sit ku pitää yhdistellä monta osaa ni sit voi tulla jo hankaluuksia ;) Tosin mä en ees tiiä osaanko ommella vai en ku en melkee koskaa ompele ;D

   Poista
 4. kiitti tosi hyvästä ohjeesta, oon pitkään ettiny tällästä ohjetta:))

  VastaaPoista
 5. Kiitos vierailusta blogissani. TUlin siis käynään vastavierailulla ja oli pakko alkaa lukijaksesi, Ihana blogi,löytyy kaikkea kivaa. olet tosi taituri!!! Kyllä koirat on kesällä onnellisia kun pääsette kokeilemaan noita loimia.

  VastaaPoista
 6. Kiitos vierailusta blogissani. TUlin siis käynään vastavierailulla ja oli pakko alkaa lukijaksesi, Ihana blogi,löytyy kaikkea kivaa. olet tosi taituri!!! Kyllä koirat on kesällä onnellisia kun pääsette kokeilemaan noita loimia.

  VastaaPoista
 7. suihkupalttoot koirail.. jo on aikoi eletty..

  VastaaPoista
 8. Vastaukset
  1. Ei ne mikkää suihkupalttoot oo, eks lukenu tekstii ollenkaa! ;D

   Poista
 9. Sadetakista saa hyvän kaavan ku lisää saumoihin n.1cm

  VastaaPoista
 10. Nyt sain idean mitä voisin koiralleni tehdä seuraavaksi mutta mä teen lämmittävän vaatteen

  VastaaPoista

Iso kiitos kommentista! ♥ Jos kommenttiboksia ei näy, niin sivun päivittämisen pitäisi auttaa :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...