sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Ruskaruusut


Vielä ehdein poimia värikkäistä vaahteranlehtiä maasta, monista puista oli jo tippunut lehdet ja muuttuneet ruskeiksi, mutta toisissa paikoissa taas vielä oli kauniita keltaisia lehtiä paljon jäljellä. Lehdistä tein siis ruskaruusuja. Samoja ruusuja voi tehdä käyttäen joitain muita värikkäitä lehtiä tai vaikka vain värikästä kreppipapereria. Lehdet kannattaa käyttää heti samana päivänä, etteivät ehdi kuivahtaa.

1. Kerää ensin paljon suuria värikkäitä lehtiä. Voit askarrella myös kreppipaperista. Leikkaa siitä erikokoisia neliönmallisia paloja.


2. Poista lehdistä halutessasi varsi. Taita vaahteranlehti keskeltä kahtia niin, että lehden terävin kärki osoittaa vartta kohti. Varo painamasta taitosta niin lujasti, että lehti repeää. Mitä keveämpi ja pyöreämpi taitos on, sitä pehmeämpi myös lopputulos.

3. Pyöritä vaahteranlehti tiiviiksi rullaksi toisesta reunasta alkaen. Tästä tulee ruusun keskusta, jonka ympärille kukka rakennetaan.

4. Taita toinen vaahteranlehti samalla tavalla, mutta älä rullaa sitä. Asettele se aikaisemmin tehdyn rullan ympärille.
Ruusu alkaa pikkuhiljaa muodostua. Pyörittele näiden ympärille niin monta lehteä kuin hyvältä näyttää. 

5. Mitä enemmän lehtiä käytät, sitä muhkeampi ruskaruususta tulee. Kun ruusu on sopivan kokoinen, sido lehdet yhteen pienellä pätkällä rautalankaa aivan ruusun alareunasta. Älä kiinnitä rautalankaa liian tiukalle, ettei se leikkaa vaahteranlehteä. Voit jättää pienen pätkän rautankaa "roikkumaan" mikäli haluat kiinniittää ruusun johonkin sen avulla.

6. Erottele ruusun osioita hieman irralleen toisistaan, jotta ruusu saa kauniin muodon. Suihkuta ruskaruusujen päälle hieman hiuslakkaa, niin ne säilyvät pidempään kauniina. Voit kerätä ruusuja yhteen kimpuksi tai koristella niillä esimerkiksi syksyinen kranssin.


(Vinkki otettu Satakunnan Kansasta/ Paula Huvinen)

5 kommenttia:

 1. Ihania ruusuja!!!!!

  Nyt teen lähtöä ilta-vuoroon, mutta heti huomenissa on käytävä lehtimetsällä ja kokeiltava, josko minäkin saisin niistä yhtä kauniita:)

  Kiitos mukavasta vinkistä ja leppoisaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 2. Ompas kauniita, kiva idea kiitos vinkistä.

  VastaaPoista
 3. Minun viininpunaisesta vaahterasta voisi saada myös kivan värisen :)

  VastaaPoista
 4. Minunkin täytyy tehdä ,, ovat tosi kauniita.

  VastaaPoista

Iso kiitos kommentista! ♥ Jos kommenttiboksia ei näy, niin sivun päivittämisen pitäisi auttaa :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...