torstai 6. tammikuuta 2011

Tossut koiralle


Nyt kun kerran näitä pakkasia on ollut ja lunta riittänyt niin päätin tehdä Sofi-koiralleni tossut. Sofillakin on jo selvästi kylmä ollut näillä pakkasilla tassuistakin, kun se niitä lenkeillä aina nostelee. Lumipaakkujakin on usein jäänyt tassukarvoihin ja niitä täytyy sitten kesken lenkin usein pureskella pois. Nyt sitten otin koirani vinkeistä vaarin :)

Mutta nyt kyllä näyttää silti että pakkaset on ainakin toistaiseksi väistymässä... No onpahan sitten valmiina kun seuraavan kerran tulee vilu-keli! :)


Aluksi leikkasin fleece-kankaasta palat, jotka ompelin yhteen. Leikkasin tossuihin halkion, jotta ne saa helpommin jalkaan.
Tarranauhaa käytin kiinnityksenä tossuissa. Karheammasta osasta leikkasin pienemmät palat, jotka sitten ompelin pitempiin paloihin kiinni selkäpuolet vastakkain.

Tarkoitus on vielä lisätä tossujen pohjiin ympyränmuotoiset nahkapalat, mutta tyhmä kun olin niin en tajunnut ommella niitä fleeceen kiinni heti alussa. Täytyy nyt katsoa, jos vaikka saisi liimmattua ne kiinni... Käsin ompelusta ei oikein tullut mitään kun on niin paksuja kankaita... Vinkkejä otan vastaan! :)
Tarranauhat ompelin lopuksi tossuihin kiinni.
Tässä hämmentynyt tossujen omistaja. Ei kyllä suuremmin yrittänyt tossuja ottaa pois, mistä vähän yllätyin. Uskon, että tottuu siis vielä noita pitämään :)

10 kommenttia:

 1. Ihanat tossut ja niiiin suloinen koissu:)

  VastaaPoista
 2. Ihanaa kun olet viitsinyt laittaa kuvalliset ohjeet! Ja suloiset tossut ovat!

  VastaaPoista
 3. Hauskat tossut ja varmasti lämmittää näin kylmällä pakkasella (-24)

  VastaaPoista
 4. Meidän koiralla on vastaavat mustat töppöset ja olen pitkään kaivannut toisia. Pitäisi varmaan tehdä sellaiset itse. Kiitos ideasta :)

  VastaaPoista
 5. Hei! Pystyykö sinulta tilaamaan töppösiä? Kylmät kelit lähestyy, ja juuri tuollaiset olisi hakusessa meidän perhoskoiralle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki! :) Jotain pientä mittaa olisi kiva saada, jos vaikka mittaat tassunympäryksen (ei taida montaa senttiä olla :D). Ja kuinka pitkät tossut haluat? Laita vaikka s-postia eeva.lehtikangas@hotmail.com niin sovitaan tarkemmin :)

   Poista
 6. itse ajattelin tilata tossujen pohjalle stoppi ainetta täältä: http://www.slojd-detaljer.com/product.aspx?productid=9559&deptid=304

  VastaaPoista
 7. Ihastuin ja rakastuin blogiisi :D Etsin koirien tossujen ohjetta googlettamalla ja löysin tätä kautta! Kiitos ohjeesta :) Kaikkea ihanaa täällä on muutakin, taidan jäädä ihastelemaan!

  VastaaPoista
 8. Vieläkö teet tossuja? Saako tilata?
  ninaeklund3@gmail.com

  VastaaPoista

Iso kiitos kommentista! ♥ Jos kommenttiboksia ei näy, niin sivun päivittämisen pitäisi auttaa :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...