maanantai 26. syyskuuta 2011

Risusydän


Näistä tuli nyt vähän ohkasia, olisi voinut laittaa paksummalti noita risuja. Ohje kuitenkin tässä:

Aluksi kiedotaan tiukasti rautalangalla nippu risuja (esim. pajuja) yhteen. Sitten erotetaan ne kahteen osaan ja kierretään rautalankaa molempien puoliskojen ympärille.

Seuraavaksi sidotaan molemmat puolet tiukasti aloituskohtaan.

Kierrä rautalankaa myös jäljelle jääneen "hännän" ympärille. 

Lopuksi kierrä häntä kippuralle.


Tässä ohje yksinkertaisuudessaan. Itsellä on vielä ajatuksena lisätä näihin rekvisiittaa, mutta laitan siitä myöhemmin kun kaipailemani matskut saapuvat kotiin! Eipä nyt muuta! :)

perjantai 23. syyskuuta 2011

Maailman suurin tilkkupeitto

"Vielä ehtii virkata ruudut maailman suurimpaan torkkupeitton. Marttaliiton, Novitan ja Käsityöopettajienliiton yhteistyöprojekti maailman suurimmasta tilkkupeitosta huipentuu Senaatintorilla Helsingin tuomiokirkon portailla 1.10. Projektin etenemistä voi seurata facebookissa. Sieltä voi myös printata mummoruudun ja peiton teko-ohjeet." Kotivinkki 2/2011, s. 13

Voi harmi kun olisi huomannut tämän aiemmin, olisi voinut yrittää osallistua. Nyt ei minun virkkaustaidoillani taida enää ehtiä mukaan, mutta joku vikkelämpi virkkaaja voisikin vielä ehtiä! :)

Rannekoruja

Koruntekobuumi jatkuu:

Tämän tein eilen. Eli pujotin korupiikkeihin valkoisia pieniä helmiä ja ruskea-harmaita foliohelmiä, 
jotka sitten kiinnitin ranneketjuun.

Tämä valkea helmirannekoru syntyi tänään.

Pujottelin helmet tällä tavalla.


Sitten vielä viimeisimpänä ja ehdottomasti vähäisimpänä tämä rumilus. Ei saisi varmaan edes julkaista, mutta laitan nyt tänne kun tuli kerran tehtyä! Harmittavaa kun kauhealla vaivalla pujottelee pikkiriikkisiä helmiä ja sitten huomaa että saikin aikaiseksi tällaisen hirvityksen :D voi nolo... ehkä tarkempi suunnittelu ensi kerralla.

keskiviikko 21. syyskuuta 2011

Korua, koiraa ja arvontaa...

Tilasin Esmeriinalta helmiä ja muita korutarvikkeita kun heräsi yhtäkkiä innostus kokeilla korujen tekemistä. Tässäpä siis ensimmäinen itsetekemäni rannekoru ja korvikset. Itse pidän näistä!


Ja täytyy nyt tässä samalla hehkuttaa, kun meille on tulossa uusi ihanainen blue merle -värinen sheltti perheeseen kuukauden kuluttua:


Ja muistuttaisin samalla ARVONNASTA joka on käynnissä 10.10. asti, käyhän osallistumassa jos et vielä ole osallistunut! :)

maanantai 19. syyskuuta 2011

Lahjakassi


Päätin kokeilla tehdä itse lahjakassin, näitä voisikin tehdä muutaman valmiiksi kun niitä aina silloin tällöin tarvii. Joskus kun on hankalan muotoinen lahja, ei aina meinaa saada nättiä pakettia, niin silloin nämä kassit ovat käteviä.

Keskivahva paperi on näihin hyvää, itse tein kartongista, mutta olisi mielellään ehkä voinut olla inan ohuempaakin paperia, vaikka kyllä tämäkin toimi ihan hyvin. Itse käytin muottina vanhaa kynttilärasiaa, mutta muotin voi valita sen mukaan minkä kokoisen kassin haluaa tehdä.


1. Leikkaa paperista muotin ympärysmitan mukainen kappale, lisää noin 10cm liimausvaraa. Mieti kassin korkeus ja lisää valmiiseen korkeuteen 6 cm sekä pohjan taitevarat. Ensimmäiseksi taita ja liimaa paperin yläreunasta ja toisesta sivusta n. 6 cm sisään.


2. Pane muotti (kirja, rasia tms.) paperin keskelle. Kääri paperi muotin päälle niin, että päät menevät reilusti päällekkäin ja taitereuna jää päällimmäiseksi. Tarkista myös, että yläreunan taitos pysyy linjassa. Paina liimaukset lujasti paikalleen.

3. Käännä pohjareunan käännevarat samalla tavalla kuin paketoisit lahjaa. Liimaa pohjaläppä paikalleen ja poista muotti kassin sisältä.

4. Kassin voi nyt taittaa halutessaan litteäksi työntämällä sivut sisään ja nipistämällä yläreunat vastakkain. 
5. Koristele kassi haluamallasi tavalla. Lopuksi tee vielä rei´ät kantonaruja varten. Pujota sangat rei´istä ja solmi päät.

sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Ekologinen hedelmäpussi


Sitä yrittää aina välillä olla edes vähän ekologinen, niin teinpäs nyt sitten pari tällaista ekologista kankaista hedelmä-/vihannespussia. Katsotaan nyt sitten kuluisiko niitä muovipusseja yhtään vähemmän...

Tarvikkeet:
* läpinäkyvää ja kevyttä kangasta (esim. vanhoista verhoista)
* nyöriä, narua tms.
* nyörinpää/sulkija
*hakaneula

1. Leikkaa kangasta 35cm x 80cm


2. Taita pussi kaksinkerroin, oikea puoli sisälle ja ompele sivut. Jätä toisesta sivusta n. 5 cm ompelematta pussin suun puolelta. Ompele pussin suuhun nauhakuja siksakompeleella. Päättele langat.


3. Käännä pussi oikeinpäin ja silitä pussiin laskokset. Ompele laskokset kiinni pohjaompeleella oikealta puolelta.

4. Pujota nyöri hakanaulan avulla, kiinnitä sulkija ja solmi nyörin päät yhteen.

Pussiin voi myös ommella esim. puuvillastakankaasta (tms.) paikan hintalapulle/-tarralle, jos tämä pussikangas on kovin liukasta, eikä tarrat meinaa niissä pysyä.

lauantai 17. syyskuuta 2011

Uusi piiska?

Nyt on tullut kyllä totaalinen kyllästyminen. Nimittäin tähän omaan tukkaani! Mulla on aina, koko elämäni ollut pitkä tukka ja nyt tekisi mieli vähän jotain erilaista. Värejä olen uskaltanut jonkinverran vaihdella vaaleasta tummaan, mutta malli on jotakuinkin pysynyt samana. Otsatukka vähän ollut välillä erilainen ja pätkitty on enemmän tai vähemmän. Mutta haluaisin jotain radikaalimpaa muutosta, mutta en tiedä siltikään uskallanko! Olen aina pitänyt itseäni isopäisenä/leveäkasvoisena, mutta toiset kyllä sanoo ettei mulla nyt niiin leveät kasvot ole.. Sopiiko leveäkasvoille jonkinsortin polkkis? En ihan lyhyttä haluaisi, mutta jotai tuohon leikaan asti jos uskaltaisi pätkäistä... Vai uskallanko sittenkään? Ajattelin varata ensi viikon alussa parturin, mutta jänistän kuitenkin! Viimeksikin olin päättänyt tehdä jotain erilaista, mutta sitten kun parturi kysyi että mitä tehdään, niin suusta pääsi vaan että "no en oikeen tiiä... jos noita raitoja laittas ja hiukan pätkittäisiin..." MURRR.

Tällä hetkellä mun tukka näyttää jokseenkin tältä:
(joo olen aika kuolleen näköinen, mutta kun nähtävästi mulla on nykyään kaikissa kuvissa hiukset kiinni!)



 Ja ajatuksissa olisi joku tämmöinen:






Väri pysyisi edelleen tummana, ehkä jotai vaaleaa, punaista tai liilaa läistää/raitaa? Vai ihan joku muu malli? Vaikeaa...

... Kuitenkin menen taas parturiin ja pyydän pätkimään ja värjäämään juuren.... plaah.

torstai 15. syyskuuta 2011

Tunnustus


Sain tunnustuksen Helmien kimallus -blogilta. Tämä on nyt ensimmäinen tunnutukseni, kiitos paljon! :)

Tunnustuksessa vastataan viiteen kysymykseen ja lähetetään tunnustus eteenpäin viidelle ystävälle.

1. Lempiruoka: Vaikea vaikea kun tämä vaihtuu niin usein. Mutta sanotaan vaikka että perunamuusi ja erilaiset kalajutut.
2. Lempimakeiseni: Kinder-suklaa
3. Lempiluettavani: Jane Austenit. Ja Charlotte Bronten Kotipettajattaren romaani. Ja Harry Potterit on pakko sanoa vaikka en niitä enää juurikaan lue, mutta on ollut niin tärkeä osa lukuelämyksiäni. Ja sitten vielä käsityö yms. lehdet/kirjat
4. Mieluisin tapa tehdä käsitöitä: Kutominen ja kaikenlainen näpertäminen.
5. Lempielokuva: Niitä on monta, mutta Pearl Harbor, Ylpeys ja ennakkoluulo (minisarja), Kotiopettajattaren romaani (minisarja), Taru sormusten herrasta trilogia, Ps. Rakastan sinua. ymsyms. Yleensä gendreinä pidän draamasta, romantiikasta ja komediasta.


Eteenpäin laitan tämän tunnustuksen seuraaville blogeille:
1. Harrastusten tuotoksia
2. Aarnilintu
3. SINULLE by Katja
4. Annelin käsityöt
5. sopulisiankantaa

lauantai 10. syyskuuta 2011

1v. ARVONTA!


ARVONTA PÄÄTTYNYT!!


Hei, huomasinkin juuri, että blogini täyttää tasan kuukauden kuluttua vuoden! Olinkin suunnitellut järjestäväni arvonnan sille päivälle ja tänäänhän onkin mitä paras päivä pistää se pystyyn. Palkinnot on sponsoroinut Tarravimma, eli sisustustarroja olisi tarjolla. Arvottavana siis kolme erilaista mallia, joista jokainen saa itse valita mieluisimman. Eli jokainen saa osallistua yhden valitsemansa tarran-kokoelman arvontaan.

Vielä tutut vanhat säännöt:
-yksi arpa kommentista
-toinen arpa jos olet lukija / liityt lukijaksi blogiini
-kolmas arpa kun linkität lisäksi arvontani omaan blogiisi (käytä ylintä kuvaa linkittäessäsi)

Muistathan myös ilmoittaa kommentissasi, minkä tarran arvontaan osallistut. Ja anonyymit, muistakaa jättää nimimerkki, että palkinto löytää omistajansa mikäli arpaonni teitää suosii :) Ja tässä sitten vielä palkinnot (Huom! Kuvissa tekstit eivät oikean värisiä, todelliset värit mainittu kuvien yhteydessä):

Tarra 1: 
Live, Laugh, Love
Musta matta, 30cm x 20cm

Tarra 2:
Bon Appetit (kuvassa aterimet paljon rosoisemmat kuin oikeassa tarrassa)
Kulta, 30cm x 13cm


Tarra 3:
SPA(sanat voi myös järjestellä itse erilailla)

Vaalean harmaa, 45cm x 30cm

Niin ja osallistua saa 10.10. klo 24 asti. Eipä sitten muuta kuin kommentoimaan ja odotellaan arvontapäivän koittamista! Onnea arvontaan! :)


Huomio ystäväiset!!
Jostain syystä kaikki eivät kuulemma pääse kommentoimaan tätä arvontaani, joten laitan nyt siitä  uuden postauksen. Eli tähän postaukseen kommentoimalla voi siis myös osallistua arvontaan, mikäli ei jostain syystä onnistu kommentoimaan tätä arvonta-postaustani!

Kirppistelyä

Kirppisreissu tuli taas äidin kanssa tehtyä, tarttui pitkästä aikaa jotain mukaankin. Luulin jo että kirppiksiltä oli loppunut kaikki kivat jutut, mutta olihan niitä vielä siellä! On ne vaan kivoja paikkoja!

 Kaunis mustavalkoinen astia 1,5€

Suloinen säästöpossu 1€

Tosi hyväkuntoiset ja kivat farkut 4€. Farkkuja ei olekkaan tullut kirppikseltä ostettua ennen.

Nätti paita 2€. Ei ole nukkaantunut vaikka kuvassa näyttääkin, peili oli vaan likainen :)

 Toinen ihan kiva paita 3€

 Silkkikukkia 2€/kimppu, kaikki yht. 6€

 Sitten vielä sisutuskirja 2€. Kaikkea kivaa sisältää, tässä muutamia juttuja:

 Riippuva hylly -ohje

 Mehiläisvahakynttilä-ohje

 Muistojen kaappi -ohje

Piiloverhon ohje
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...